Espa Banner
no alt

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-Νόβι Σάντ

location

2-5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

location

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - Νόβι Σάντ

200 €

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ –  ΝΙΣ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Συγκέντρωση και αναχώρηση το πρωί από το  γραφείο μας. Στην πορεία μας κάνουμε στάσεις για ξεκούραση, καφέ και γεύμα. Διέλευση των συνόρων των Σκοπίων και της Σερβίας. Άφιξη στη Νίς. Αναχώρηση για το καστρομοναστήρι της κοιλάδας του Μοράβα (Ravanica), που περιβάλλονται από κραταιά τείχη με πύργους. Κτισμένο στα τέλη του 14ου και στις αρχές του 15ου αιώνα αποτελεί την κορυφαία έκφραση της Σχολής του Μοράβα και το κύκνειο άσμα της Βυζαντινής αρχιτεκτονικής στη Σερβία. Άφιξη στην πρωτεύουσα της χώρας, την πόλη του Βελιγραδίου τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και πρώτη γνωριμία με την πόλη (με τα πόδια),ελεύθερος χρόνος, διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Άφιξη στην πρωτεύουσα, το Βελιγράδι. Ξεκινάμε την περιήγηση στην όμορφη πρωτεύουσα της Σερβίας. Θα ξεκινήσουμε από το φρούριο του Καλεμέγκνταν χτισμένο στην συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάββα, τον Πύργο του Nebosja, που ήταν η φυλακή και ο τόπος θανάτου του Ρήγα Φερραίου και θα συνεχίσουμε με τις εκκλησίες Ruzica και Αγία Παρασκευή. Θα δούμε την πλατεία Δημοκρατίας, το Εθνικό Θέατρο, το περίφημο αρχοντικό της Πριγκίπισσας Ljubica , τον Άγιο Σάββα τον μεγαλύτερο Ορθόδοξο ναό των Βαλκανίων, το Μνημειακό κέντρο του Τίτο αφιερωμένο στον μεγάλο ηγέτη, το Δημαρχείο και το Κοινοβούλιο. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος στην πόλη. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον μεγάλο πεζόδρομο της οδού Κνεζ Μιχαήλοβα , με καταστήματα για φθηνές αλλά και ποιοτικές αγορές . Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε παραδοσιακό σέρβικο εστιατόριο με φολκλορικό πρόγραμμα και τοπική κουζίνα. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ:  ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΣΡΕΜΣΚΙ ΚΑΡΛΟΒΤΣΙ- ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ

Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε  για το Νόβι Σάντ,  πρωτεύουσα της Βοϊβοντίνας, την επονομαζόμενη Αθήνα των Σέρβων. Πριν το Νοβι Σαντ, στο δρόμο μας θα περάσουμε την Φρούσκα Γκόρα, τον δρυμό, θεματοφύλακα  της θρησκευτικής παράδοσης της χώρας. Στη Φρούσκα Γκόρα, ένα από τα εθνικά πάρκα της χώρας και περίφημη οινοπαραγωγό  περιοχή, επισκεπτόμαστε  το βασιλικό μοναστήρι  Κρουσεντολ (16ος αιώνας), και την ιστορική μπαρόκ πόλη Σρεμσκι Καρλοβτσι.  Ξενάγηση και χρόνος για να γευτούμε το τοπικό κρασί ή να απολαύσουμε τον καφέ μας στην κεντρική πλατεία της πόλης. Μπαινοντας στο Νοβι Σαντ, επόμενη στάση μας είναι το εντυπωσιακό Φρουρίου Petrovaradin, κτισμένο από αυστριακούς μηχανικούς πάνω σε λόφο στη δεξιά όχθη του Δούναβη.  Ξενάγηση στην πόλη Νοβι Σαντ για να γνωρίσουμε και να ερευνήσουμε  το κέντρο και τα μνημεία της πόλης, ελεύθερος χρόνος . Επιστροφή στο Βελιγραδι  και  υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο, διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΤΟΠΟΛΑ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Μετά το πρωινό μας  αναχωρούμε  για την  Τοπόλα. Η Τοπόλα είναι  λίκνο πολιτισμού της δυναστείας των Καρατζιώρτζιεβιτς (Καραγιώργης Σερβίας, αγωνιστής εναντίον των οθωμανών). Εκεί θα δούμε την εμβληματική μητρόπολη, μαυσωλείο του πρώτου βασιλικού οίκου και σύμβολο ανεξαρτησίας της ελεύθερης Σερβίας, στον κεντρικό λόφο και πνεύμονα της πόλης, τον  Όπλενατς. Τα  ψηφιδωτά του ναού συνοψίζουν εύγλωτα  με την μεγαλύτερη πληρότητα που συναντούμε στην σύγχρονη τέχνη, την ιστορία των ευαγγελίων και της σύγχρονης Σερβίας. Η χρωματική σύνθεση παραμένει αξεπέραστη καθώς οι σαράντα εκατομμύρια ψηφίδες, αποδίδονται σε είκοσι χιλιάδες χρώματα!!! Το θέαμα  προκαλεί δέος. Η Τοπόλα είναι Θρησκευτικό και Ιστορικό κέντρο των Σέρβων. Από  το σημείο αυτό ξεκίονησε  η επανάσταση κατά των Τούρκων. Θα επισκεφθούμε το Μουσείο απέναντι από την εκκλησία και το Κονάκι Καραγιώργη , του ηγέτη και οπλαρχηγού των Σέρβων στον απελευθερωτικό  αγώνα κατά των Τούρκων. Αναχώρηση και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις, άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.

 

Τιμή 200€

*ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ 80€

**Παιδιά έως 12 ετών 100€ σε τρίκλινο δωμάτιο

Περιλαμβάνονται:

·         Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο

·         3 Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4*

·         Πρωινό

·         Περιηγήσεις- ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

·         Έμπειρο οδηγό του γραφείου μας

·         Επίσημο ξεναγό

·         Ασφάλεια αστικής ευθύνης

·         Free wifi

 

Δεν περιλαμβάνονται:

Είσοδοι μουσείων, και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και μπορεί να αλλάξει σε κάθε περίπτωση και περίσταση.

 

 

 

 

 

 

 

ΧΑΡΤΗΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ