no alt

Πολωνία-Βαρσοβία-Κρακοβία

location

21-26 Απριλίου 2020

location

Πολωνία-Κρακοβία-Κρακοβία

500 €

 

1η  ΗΜΕΡΑ:ΚΙΛΚΙΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΒΑΡΣΟΒΙΑ

Συγκέντρωση , άφιξη στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για την Βαρσοβία. Άφιξη και ξεκινάμε την περιήγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της ιστορικής πόλης που περιβάλλεται από τις παλιές οχυρώσεις. Θα δούμε μεταξύ άλλων, την κεντρική πλατεία της Αγοράς, το Βασιλικό Ανάκτορο, πολύ καλό δείγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής, που τώρα λειτουργεί σαν Μουσείο και έδρα της Βουλής Seim, το παλάτι και την πλατεία του Κάστρου Plac Zamkowy, από τα λίγα σημεία που σώθηκαν από τη ναζιστική ορμή, το μνημειώδες Παλάτι Πολιτισμού και Επιστήμης – δώρο του Στάλιν στη Βαρσοβία, το Μεγάλο θέατρο Βιέλκι, που στεγάζει την όπερα και το μπαλέτο, το μπαρόκ παλάτι Κρασίνσκι, που θεωρείται από τα ομορφότερα κτίρια της πόλης, τους Βασιλικούς Κήπους, και το Εβραϊκό Γκέτο, το σπίτι της Μαρίας Κοζλόφκα Κιουρί, που τιμήθηκε με Νόμπελ, το άγαλμα του Φρεντερίκ Σοπέν, που στολίζει τους κήπους του ανακτόρου Λαζιένσκι. Στο ελεύθερο απόγευμα επισκεφθείτε το πρόσφατα ανακαινισμένο Πολυκατάστημα Bracia Jablowcky, με πολλές σύγχρονες φίρμες, ή απολαύστε τον καφέ σας στο γνωστό Βlikle καφέ ή στο δημοφιλές ζαχαροπλαστείο Emil Wedel. Μπορείτε ακόμα να περπατήσετε κατά μήκος της δυτικής όχθης του ποταμού Βιστούλα, στην περιοχή της Βασιλικής Οδού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ:ΒΑΡΣΟΒΙΑ- ΑΟΥΣΒΙΤΣ- ΚΡΑΚΟΒΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για γνωριμία με την νέα πόλη της Βαρσοβίας. Στην συνέχεια αναχώρηση για το Άουσβιτς όπου θα επισκεφθούμε το μουσειακό χώρο Άουσβιτς/ Μπιρκενάου, το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης της ναζιστικής Γερμανίας, όπου βρήκαν εξωφρενικό θάνατο πάνω από 1 εκ. άτομα κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας προς τα νότια, με προορισμό την Κρακοβία . Tακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο . Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΡΑΚΟΒΙΑ(περιήγηση πόλης)- Αλατωρυχεία ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ

Πρωινό και περιήγηση της Κρακοβίας, πρωτεύουσα της Πολωνίας στην μεσαιωνική περίοδο μεταξύ 1038–1569. Χωρίς σημαντικές καταστροφές στους 2 παγκόσμιους πολέμους σήμερα αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Σχεδόν όλα τα αξιοθέατα της μπορεί να τα δει κανείς περπατώντας αφού οι πιο πολλοί δρόμοι της παλιάς πόλης είναι πεζόδρομοι. Ενώ είναι γεμάτη με ιστορικά κτίρια, είναι ταυτόχρονα και μια σύγχρονη γεμάτη ζωή πόλη, Μετά την περιήγηση, αναχώρηση για εκδρομή στα ηλικίας 700 ετών αλατωρυχεία στη Βιέλιτσκα, 15 χλμ. νοτιοανατολικά της Κρακοβίας που αποτελούν μια εκπληκτική, υπόγεια εμπειρία με στοές στις οποίες βρίσκονται εκκλησίες σκαλιστές πάνω στο αλάτι, μικρές φωσφορίζουσες λίμνες και ξύλινα υποστυλώματα στοών τα οποία είναι αληθινά καλλιτεχνήματα μαραγκών της παλιάς εποχής. Επιστροφή στην Κρακοβία. Δείπνο .Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ:ΣΛΟΒΑΚΙΑ-ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, την Βουδαπέστη, με ενδιάμεση στάση στην γραφική κωμόπολη της Σλοβακίας,Banska Bynstrica. Tακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Μετά το πρωινό ξεκινάμε την περιήγηση μας. Σας προτείνουμε να απολαύσετε μια πανέμορφη (προαιρετική )κρουαζιέρα στα ήσυχα νερά του Δούναβη. Στην συνέχεια θα δούμε την πλατεία των Ηρώων, με το μνημείο της Χιλιετηρίδας τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου ενώ στη λεωφόρο της Δημοκρατίας θα θαυμάσουμε πολλά καλοδιατηρημένα κτίρια. Συνεχίζοντας, θα δούμε το ογκώδες, σε ρυθμό μπαρόκ Κοινοβούλιο και θα περάσουμε στη Βούδα από τη γέφυρα των Λεόντων. Στο λόφο των ψαράδων θα δούμε τα κάστρα και την εκκλησία του Ματιάς στην οποία γίνονταν οι στέψεις των βασιλέων. Έπειτα αναχωρούμε για την πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος στην Σέρβικη πρωτεύουσα. Αναχώρηση και με ενδιάμεσες στάσεις , άφιξη στην πόλη μας.

 

Τιμή 500€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ

-1 διαδρομή Αεροπορικώς & 1 διαδρομή οδικώς

-Μεταφορές με πολυτελές λεωφορείο του γραφείου μας

-Τις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* με ημιδιατροφή

-Τις περιηγήσεις και ξεναγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα

-ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ-ΣΥΝΟΔΟΣ

-Δημοτικοί φόροι & check points

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ

-Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, διασκεδάσεις, ποτά, φιλοδωρήματα και οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

 

Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό  και γίνεται να διαφοροποιηθεί  κατά περίπτωση και περίσταση.

ΧΑΡΤΗΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ